עושים סדר בפחמימות-
סידרתי את הפחמימות ב 5 קבוצות לפי מידת השפעה שלהם על הבריאות המטבולית שלכם. תיעזרו בכתבה הזאת על מנת להחליט אילו פחמימות כדאי לכם לאכול פחות, אילו יותר, ואילו כדאי להוציא מהבית לחלוטין .
קילרים מטבוליים
הסבר:
מוצרים עשירים בסוכר לבן ומעובד שגורמים לעלייה בעמידות לאינסולין ואגירת שומן
פירוט:
משקאות ממותקים
חטיפים מלוחים
ממתקים
משקאות אנרגיה
דבש, ריבה וסילאן
סוכר לבן
מאפים מתוקים
שוקולד חלב
חטיפים מלוחים
ממתקים
משקאות אנרגיה
דבש, ריבה וסילאן
סוכר לבן
מאפים מתוקים
שוקולד חלב
דגנים המכילים גלוטן
הסבר:
מזונות המכילים עמילן בכמות גבוהה, עתירים בפחמימה ומקדמים תחושת רעב ו"קרייב" לפחמימות
אינם מתאימים לתזונה קטוגנית או פלאוליטית.
פירוט:
קמח חיטה שעורה וכל מוצריהם:
קוסקוס
פסטה
לחמים:
לבן
כוסמין
חיטה מלאה
לחם דגנים
לחמניות
פיתות
מאפים שונים
קרקרים
דגנים שלא מכילים גלוטן וקטניות
הסבר:
מזונות המכילים עמילן בכמות גבוהה, עשירים בפחמימה באופן יחסי.
אינם מתאימים לתזונה קטוגנית או פלאוליטית.
פירוט:
אורז
כוסמת
קינואה
תירס
שיבולת שועל חומוס
עדשים
שעועית
אפונה
אדממה..
כוסמת
קינואה
תירס
שיבולת שועל חומוס
עדשים
שעועית
אפונה
אדממה..
ירקות עמילניים ופירות
הסבר:
פחמימות טבעיות שאינן עוברות עיבוד.
מתאימות לתזונה דלה בפחמימה (לא קטוגנית ) פליאוליטית
פירוט:
תפוח אדמה
בטטה
תירס
סלק
פירות
בטטה
תירס
סלק
פירות
שאר ירקות
הסבר:
ירקות עם ערך גליקמי מאוד נמוך.
מתאימים לתזונה קטוגנית ופליאוליטית
פירוט:
ירקות לא עמילניים
שגדלים מתחת לאדמה:
גזר
סלק
קולורבי
בצל
ירקות הגדלים מעל האדמה:
כל העלים הירוקים פטריות
קישואים
עגבניות
שעועית ירוקה מלפפונים
כרוב
פלפלים
ברוקולי כרובית.. ועוד
גזר
סלק
קולורבי
בצל
ירקות הגדלים מעל האדמה:
כל העלים הירוקים פטריות
קישואים
עגבניות
שעועית ירוקה מלפפונים
כרוב
פלפלים
ברוקולי כרובית.. ועוד