פחמימות בחמישה צבעים

פחמימות בחמישה צבעים

עושים סדר בפחמימות- סידרתי את הפחמימות ב 5 קבוצות לפי מידת השפעה שלהם על הבריאות המטבולית שלכם. תיעזרו בכתבה הזאת על מנת להחליט אילו פחמימות כדאי לכם לאכול פחות, אילו יותר, ואילו כדאי להוציא מהבית לחלוטין .

קילרים מטבוליים

הסבר:

מוצרים עשירים בסוכר לבן ומעובד שגורמים לעלייה בעמידות לאינסולין ואגירת שומן

פירוט:

משקאות ממותקים
חטיפים מלוחים
ממתקים
משקאות אנרגיה
דבש, ריבה וסילאן
סוכר לבן
מאפים מתוקים
שוקולד חלב
דגנים המכילים גלוטן  

הסבר:

מזונות המכילים עמילן בכמות גבוהה, עתירים בפחמימה ומקדמים תחושת רעב ו"קרייב" לפחמימות 

אינם מתאימים לתזונה קטוגנית או פלאוליטית.

פירוט:

קמח חיטה שעורה וכל מוצריהם:
קוסקוס
פסטה
לחמים:
לבן
כוסמין
חיטה מלאה
לחם דגנים
לחמניות
פיתות
מאפים שונים
קרקרים

דגנים שלא מכילים גלוטן וקטניות 

הסבר:

מזונות המכילים עמילן בכמות גבוהה, עשירים בפחמימה באופן יחסי. אינם מתאימים לתזונה קטוגנית או פלאוליטית.

פירוט:

אורז
כוסמת
קינואה
תירס
שיבולת שועל חומוס
עדשים
שעועית
אפונה
אדממה..
ירקות עמילניים ופירות 

הסבר:

פחמימות טבעיות שאינן עוברות עיבוד. מתאימות לתזונה דלה בפחמימה (לא קטוגנית ) פליאוליטית

פירוט:

תפוח אדמה
בטטה
תירס
סלק
פירות
שאר ירקות 

הסבר:

ירקות עם ערך גליקמי מאוד נמוך. מתאימים לתזונה קטוגנית ופליאוליטית

פירוט:

ירקות לא עמילניים שגדלים מתחת לאדמה:
גזר
סלק
קולורבי
בצל
ירקות הגדלים מעל האדמה:
כל העלים הירוקים פטריות
קישואים
עגבניות
שעועית ירוקה מלפפונים
כרוב
פלפלים
ברוקולי כרובית.. ועוד

ישראל ישראלי

אלינה רופין, דיאטנית קלינית, מנהלת המרכז