המתכון של אלינה רופין ארוחה ביתית במיטבה
מרכיבים:
3 חצילים גדולים
800 גרם בשר צוואר או צלעות טחון
חצי בצל קצוץ
חופן כוסברה קצוצה( או פרטוזילה למי שלא אוהב כוסברה)
קישוא בינוני מגורד וסחוט מנוזלים
כפית גדושה של מלח
פלפל שחור לפי הטעם
רבע כפית קינמון
חצי כפית בהרט
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 קופסאות שימורים של עגבניות קצוצות דק
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 שיני שום מרוסקות
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
חצילים:
את חצילים מומלץ להתחיל להכין כשעה לפני הכנת שאר המרכיבים
פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי של סנטימטר
ממליחים במלח גס כל פרוסה ושמים במסננת גדולה. משאירים את החצילים במסננת כחצי שעה.
שוטפים את הפרוסות היטב במים ומייבשים היטב במגבת.
מחממים תנור ל250 מעלות בטורבו.
מסדרים את החצילים בתבנית, מורחים בשמן זית ומעט מלח משני הצדדים ואופים עד שהם מתרככים ומשחימים. הופכים ואופים עוד כ 7 דקות.
קציצות בשר:
מטגנים את הבצל עד להשחמה בשמן זית, מניחים בצד לקירור.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הבשר, מוסיפים את הבצל המטוגן לאחר שהתקרר מעט, מכסים את הקערה בניילון נצמד ושמים בצד לכמה דקות.